Arriva

Školní prázdniny, velikonoční svátky i změna času ovlivní naše autobusy a vlaky

Ověřte si spojení ve vyhledavačích.

Letošní velikonoční svátky budou o hodinu kratší. Může za to změna času ze zimního na letní, kdy si v neděli 31. března posuneme hodiny o 60 minut vpřed a z 2:00 budou tři hodiny.

Našich vlakových spojů se změna času nedotýká. Posun hodinových ručiček se ale propíše do některých našich autobusových linek v rámci Pražské integrované dopravy. Dotčené spoje dojedou do cílové zastávky s hodinovým zpožděním, jde třeba o linku 345 z Prahy do Liberce, 954 do Holubic, 957 do Hostivice nebo 960 do Zlatníků-Hodkovic. Linky 951 Praha, Chaplinovo náměstí – Dobřichovice, pošta a 952 Praha, Sídliště Řepy – Beroun, sídliště jsou v provozu podle zvláštních jízdních řádů, které platí pouze pro noc, kdy se mění čas ze zimního na letní.

Nebude to ale jediná změna prodlouženého velikonočního víkendu. Školáci mají ve čtvrtek 28. března prázdniny. Pro naše spoje to znamená dočasně upravené jízdní řády, v provozu nejsou ty, které většinou vozí školáky.

V pátek 29. března je státní svátek následovaný sobotou, velikonoční nedělí a svátečním pondělím. I v tyto dny mohou jet naše autobusy a vlaky jinak než při obvyklé sobotě a neděli. Prosíme, ověřte si pro jistotu platnost Vašeho obvyklého cestování třeba ve vyhledavači spojení. Do obvyklého provozu se naše spoje vrátí 2. dubna.

Velikonoční provoz ovlivní i dvě výluky na železnici. Přes prodloužený víkend je potřeba počítat s tím, že místo vlaků budou mezi Kolínem a Mladou Boleslaví jezdit náhradní autobusy. Ty budou vozit cestující od 29. března až do první třetiny dubna i na trase Hradec Králové hlavní nádraží – Jaroměř.

Přejeme klidné cestování.