Arriva Expressy vyrazily na nové moravské linky

14. října 2016 |

V pondělí 3. října se poprvé rozjedou moderní Arriva Expressy na dvou nových autobusových linkách. Jedna spojí Olomouc s Brnem přes Prostějov za 70 minut a 69 korun, druhá Přerov s Brnem přes Kroměříž za 75 minut a 79 korun. Arriva tak poprvé vstupuje s moderními, rychlými a také levnými dálkovými autobusy pod značkou Arriva Express na Moravu.

V úplně nových autobusech MAN pro 59 cestujících s klimatizací, wi-fi, polohovatelnými sedačkami a toaletami budou mít cestující možnost platit za jízdenky také platebními kartami. Studenti s žákovským průkazem budou mít slevu 25 %. Většina vozů na nových linkách bude vybavena USB dobíječi a zásuvkami na 230 voltů.

„Pro Arriva Expressy je typické, že mají minimum zastávek, aby dojely do cíle co nejrychleji. Zastavují vždy v centru měst, cestující platí levné jízdné a jezdí na nich pouze nejmodernější autobusy. Pro linky z Olomouce a Přerova do Brna jsme teď v září koupili pět nových autobusů,“ říká obchodní ředitel Arriva Jiří Nálevka. „Poprvé v Česku vyzkoušíme na palubě dálkových autobusů automaty s občerstvením. Nabídnou teplou kávu, chlazené nápoje i drobnosti k zakousnutí. Sortiment bude stejný jako v našich železničních expresech, které jezdí z Prahy přes Olomouc a Přerov do Trenčína. I v autobusech bude platit, že jde vždy o výrobky bez kritizovaného palmového oleje. Ceny občerstvení budou stejné ve vlaku i v autobusech.“

Nová linka Olomouc – Prostějov – Brno

Ve špičce pojedou expresní autobusy na této lince každou hodinu, mimo špičku je interval dvouhodinový. V Olomouci zastavují kromě autobusového nádraží směrem do Brna také v centru u fakultní nemocnice, směrem z Brna pak na zastávce Pionýrská. Jejich jedinou zastávkou je Prostějov, autobusové nádraží. V Brně přijedou cestující na Ústřední autobusové nádraží Zvonařka.

• Olomouc – Brno: 1 hodina a 10 minut jízdy, základní cena 69 Kč,

žákovské jízdné 15 - 26 let 51 Kč

• Prostějov – Brno: 45 minut jízdy, základní cena 59 Kč,

žákovské jízdné 15 - 26 let 44 Kč

• Olomouc Prostějov: 25 minut jízdy, základní cena 34 Kč*,

žákovské jízdné 15 - 26 let 25 Kč*

*cena je shodná s tarifem IDSOK

Odjezdy z Olomouce do Brna (pracovní den):

20:00*

Odjezdy z Prostějova do Brna (pracovní den):

20:25*

Odjezdy z Brna do Olomouce (pracovní den):

22:00*

Odjezdy z Prostějova do Olomouce (pracovní den):

22:45*

* Poslední spoj jede pouze v pátek a v neděli

Nová linka Přerov – Kroměříž – Brno

Na této lince pojedou autobusy v pravidelném intervalu dvou hodin. V Přerově odjíždí z autobusového nádraží, v Kroměříži z Milíčova náměstí a v Brně přijedou na Ústřední autobusové nádraží Zvonařka.

• Přerov – Brno: 1 hodina a 15 minut jízdy, základní cena 79 Kč,

žákovské jízdné 15 - 26 let 59 Kč

• Kroměříž – Brno: 55 minut jízdy, základní cena 59 Kč,

žákovské jízdné 15 - 26 let 44 Kč

• Přerov Kroměříž: 20 minut jízdy, základní cena 25 Kč,

žákovské jízdné 15 - 26 let 18 Kč

Odjezdy z Přerova do Brna (pracovní den):

20:00*

Odjezdy z Kroměříže do Brna (pracovní den):

20:20*

Odjezdy z Brna do Přerova (pracovní den):

22:00*

Odjezdy z Kroměříže do Přerova (pracovní den):

22:50*

*  Poslední spoj jede pouze v pátek a v neděli

Nákup jízdenek

Jízdenky si mohou cestující kupovat až 60 dní dopředu na internetu na www.arivaexpress.cz, u řidiče přímo v autobuse nebo v obvyklých předprodejních kancelářích na autobusových nádražích, například v Olomouci nebo v Přerově. Všechna předprodejní místa včetně jejich otevírací doby jsou uvedena na webových stránkách www.arrivaexpress.cz

Informace pro cestující

• Webové stránky www.arrivaexpress.cz (nákup jízdenek, kompletní ceníky, detailní jízdní řády, přepravní podmínky, kontakty na společnost, reklamace a storna jízdenek).
  • Facebookový profil ArrivaExpress (nonstop zákaznická péče, aktuální informace o uzavírkách, mimořádnostech a zpoždění, reklamace a storna jízdenek).
  • Telefonní číslo zákaznické péče Arriva 725 100 725, každý den od 8:30 do 16:30 hod.

První propojení vlaků a autobusů Arriva

Arriva vypravuje každou sobotu ráno železniční expres z Prahy přes Olomouc a Přerov do Trenčína, který se v neděli odpoledne vrací zpět. Cestující tak mohou už teď začít kombinovat cesty vlakovými a autobusovými expressy Arrivy. Příklady rychlých spojení vlak/autobus Arriva:

• Vlak Praha 8:40 – Přerov 11:28 / bus Přerov 12:00 – Kroměříž 12:20
  • Bus Kroměříž 10:50 – Přerov 11:15 / vlak Přerov 11:30 – Trenčín 13:42
  • Vlak Praha 8:40 – Olomouc 11:10 / bus Olomouc 11:30 – Prostějov 11:55

Od nového jízdního řádu, který začne platit v prosinci, plánuje Arriva výrazně posílit provoz na vlakové lince Praha – Trenčín.

Kontakt pro novináře

Roman Smetka, Ewing Public Relations, M: +420 606 940 099, E: smetka@ewingpr.cz

O Arrivě

ARRIVA v České republice provozuje 2 000 autobusů, 35 trolejbusů, 5 vlaků osobní dopravy a zaměstnává téměř 3 200 zaměstnanců. Celkový obrat skupiny převyšuje 4 miliardy korun. Hlavní činností skupiny je linková autobusová doprava. Na trhu pravidelné osobní autobusové dopravy v České republice zaujímá ARRIVA vedoucí postavení. Ročně přepraví přes 115 milionů cestujících. ARRIVA v Česká republice je součásti skupiny ARRIVA, jedné z největších dopravních společností v Evropě, která zaměstnává 55 000 lidí a ročně přepraví více než 2,2 miliardy cestujících ve 14 evropských zemích.