Informace o provozu autobusových spojů společnosti Arriva během připravované stávky

4. dubna 2017 | Podle aktuálních informací, které má společnost Arriva k dispozici od zástupců jednotlivých odborových organizací, se připojí k vyhlášené stávce v autobusové dopravě ve čtvrtek 6. dubna jen zlomek z celkového počtu 2 750 řidičů, které Arriva v Česku zaměstnává. Autobusy Arrivy budou jezdit během stávky v drtivé většině případů bez omezení, výjimku tvoří jen několik okresů v Olomouckém kraji.

Praha a Středočeský kraj

Daniel Adamka, generální ředitel společnosti Arriva: „Všechny autobusy Arrivy ve Středočeském kraji a v Praze pojedou během čtvrteční stávky bez omezení. Týká se to všech našich provozních společností, které dopravu ve Středočeském kraji a v Praze zajišťují, tedy Arrivy Praha, Arrivy střední Čechy, Arrivy východní Čechy, ČSAD MHD Kladno i společnosti PROBO BUS z Berouna. Jezdit budou i řidiči na Příbramsku, kteří stávku zvažovali.“

Teplice

Petr Havlík, ředitel společnosti Arriva Teplice: „Odboráři mě ujistili, že se v Teplicích ke stávce nepřipojí. Spoje městské hromadné dopravy i autobusy v příměstské dopravě by měly jezdit bez omezení.“

Královéhradecký a Pardubický kraj

Jindřich Poláček, ředitel společnosti Arriva východní Čechy: „Všechny linky Arrivy východní Čechy v Pardubickém, Královéhradeckém a Středočeském kraji i na Vysočině by měly jet během čtvrteční stávky bez omezení. Podle aktuálních informací odborů nemají naši řidiči v plánu dopravu žádným způsobem omezovat.“

Milan Kovář, ředitel společnosti OSNADO ze skupiny Arriva, která zajišťuje autobusovou dopravu na Trutnovsku a v jeho okolí: „Zástupci našich odborů potvrdili, že ve čtvrtek zajistí bez omezení provoz všech autobusových linek, které v Královéhradeckém a Libereckém kraji provozujeme, včetně městské hromadné dopravy. Ke stávce se připojí pravděpodobně jen symbolicky, dopravu ale zastavovat nebudou.“

Olomoucký a Moravskoslezský kraj

Pavla Struhalová, ředitelka společnosti Arriva Morava (aktualizace 6.4.2017): „Potvrzuji, že řidiči na Šumpersku, Jesenicku, v Mohelnici a v Zábřehu skutečně vstoupili do avízované stávky, v těchto oblastech dnes ráno nevyjely regionální autobusy. Podařilo se nám zajistit aspoň částečný provoz MHD v Šumperku a také dálkové spoje z Jeseníku do Olomouce, Ostravy a do Prahy nebo z Šumperku a Mohelnice do Ostravy. Tyto dálkové autobusy budou mimořádně zastavovat i v menších obcích na své trase, aby je cestující mohli využít. Aktuální informace budeme postupně zveřejňovat na webových stránkách Arriva Morava.“

Dálkové linky z Jesenicka a Šumperska pojedou takto:

• Linka Jeseník–Praha č. 950101 pojede mimo spoje č. 1 a č. 4 bez omezení.
  • Linka Jeseník–Ostrava č. 950110 pojede bez omezení.
  • Linka Jeseník–Olomouc–Brno č. 950107 pojede bez omezení.
  • Linka Jeseník–Olomouc–Přerov č. 950104 pojede bez omezení.
  • Linka Šumperk–Ostrava č. 930201 pojede bez omezení.
  • Linka Mohelnice–Ostrava č. 930455 pojede bez omezení.

Kontakt pro novináře:

Roman Herden
tiskový mluvčí společnosti Arriva
M: +420 606 940 099
E: roman.herden@arriva.cz

O Arrivě

ARRIVA v České republice provozuje 2 150 autobusů, 35 trolejbusů, 5 vlaků osobní dopravy a zaměstnává téměř 3 500 lidí. Celkový obrat skupiny převyšuje 4,5 miliardy korun. Hlavní činností skupiny je linková autobusová doprava. Na trhu pravidelné osobní autobusové dopravy v České republice zaujímá ARRIVA vedoucí postavení. Ročně přepraví přes 130 milionů cestujících. ARRIVA v České republice je součástí skupiny ARRIVA, jedné z největších dopravních společností v Evropě, která zaměstnává 60 000 lidí a ročně přepraví více než 2,2 miliardy cestujících ve 14 evropských zemích.