Jízdenky na vlaky Arriva nově také na vybraných pobočkách RegioJet

9. listopadu 2016 | Od tohoto týdne si mohou cestující Arrivy kupovat vlakové jízdenky také v pokladnách Regiojetu na pražském hlavním nádraží, v Pardubicích a v Olomouci. Oba dopravci se domluvili na pilotním modelu spolupráce v těchto třech vybraných stanicích. RegioJet zde nabízí kompletní portfolio jízdních dokladů Arrivy, které lze zakoupit v předprodeji. V případě železničních spojů se to týká dálkových expresů

„S příchodem nového jízdního řádu, který začne platit v prosinci, přidáme nové spoje na naší lince Praha – Olomouc – Trenčín, kterou prodloužíme mimo jiné až do Nitry. Mezi Prahou a Benešovem vypravíme od nového jízdního řádu více vlaků. Někteří cestující stále preferují nákup jízdenky přímo v pokladně na nádraží, jsme proto rádi, že jsme se s RegioJetem na této spolupráci domluvili,“ říká ředitel Arriva vlaky Jiří Nálevka.

Dosud bylo možné jízdenky Arrivy nakupovat v předprodeji na internetu nebo u stevardů na palubě vlaku. „Na našich pobočkách dostanou cestující jízdenky Arrivy za stejné ceny, za jaké je Arriva nabízí na internetu. S Arrivou spolupracujeme i v dalších oblastech a prodej jízdenek na našich prodejních místech je dobrá možnost zejména pro zákazníky, kteří nejsou zvyklí běžně nakupovat na internetu a jízdenky si kupují před odjezdem vlaku na nádraží. Je přirozené, že spolupracujeme na rozšiřování moderních služeb v železniční dopravě, které fungují bez dotací a prozákaznicky,“ doplnil Aleš Ondrůj, tiskový mluvčí RegioJet.

Arriva vstoupila na trh s dvěma novými železničními linkami letos v únoru. Začala vypravovat přímý víkendový expres z Prahy do Trenčína a se svými spěšnými vlaky Praha – Benešov u Prahy vstoupila do segmentu příměstské dopravy v okolí Prahy. Po prvních zkušenostech s těmito spoji se Arriva rozhodla dál na české železnici expandovat, letos v létě koupila další čtyři vlaky, naplánovala nová spojení a její železniční portfolio se začne postupně od prosince 2016 rozšiřovat. Přidá spoje na linku spěšných vlaků z Prahy do Benešova, poprvé vyjedou její železniční expressy z Prahy do Českého Krumlova a Nové Pece
a výrazně přibyde vlaků na lince z Prahy do Trenčína. Některé z nich budou pokračovat až do Nitry.

Kontakt pro media:

Nikola Šeligová                                                                                                                          Aleš Ondrůj

Marketing & Communications / Marketing & Komunikace                                                           PR Manažer

ARRIVA TRANSPORT ČESKÁ REPUBLIKA                                                                              RegioJet

M: +420 702 212 892                                                                                                                   M: +420 603 523 053

nikola.seligova@arriva.cz                                                                                                            ales.ondruj@studentagency.cz