Arriva

Arriva se představila lidem na Plzeňsku, děti namalovaly svoji představu autobusu

Arriva se představila lidem na Plzeňsku, děti namalovaly svoji představu autobusu.

Na šesti různých trasách se Arriva během dvou týdnů zastavila se svým prezentačním autobusem ve dvaceti městech v Plzeňském kraji.

Velké množství lidí se zajímalo o to, jakými autobusy budeme dopravu zajišťovat. Přišla se podívat i stovka řidičů, kteří se ptali na možnosti jejich uplatnění. „Řidiči, kteří jezdí pro současného dopravce, se rozhodně nemusí bát, že by přišli o práci. Nabízíme jim uplatnění v naší společnosti. Řidičů budeme potřebovat čtyři stovky a řada z nich nás už sama oslovila. Těšit se u nás mohou na solidní mzdu a řadu benefitů,“ říká František Soumar, ředitel společnosti Arriva Střední Čechy.

V rámci doprovodného programu si mohli zájemci vyzkoušet správně projet křižovatkou jako v testech v autoškole. Děti malovaly svůj vysněný autobus, kterým by chtěly v Plzeňském kraji cestovat. Jejich obrázky si můžete prohlédnout ve fotogalerii a třeba tam najdete svůj výtvor nebo obrázek své dcery nebo syna.

Arriva začne zajišťovat provoz autobusů v Plzeňském kraji na základě desetileté smlouvy od 14. června příštího roku a nakoupí proto 315 autobusů. Jde o značky Dekstra, Iveco, Man nebo Setra. Na linky vyjedou jen nové autobusy, které nabídnou vysoký komfort a pohodlí. Budou klimatizované a cestující si během cesty dobijí třeba mobilní telefon a na páteřních trasách se připojí i k wifi. Většina autobusů bude nízkopodlažních a všechny budou v barvách Plzeňského kraje, takže je cestující okamžitě poznají.

Jsme rádi, že jste za námi přišli!