Arriva

První cyklobusy vyjedou na konci dubna, z Plzně a Rokycan budou do Brd nové linky

Do Jizerských hor jezdíme s vlaky, které převezou víc kol.

Už jste si po zimě očistili, zkontrolovali a připravili kolo na novou sezonu? Že ne? Máte nejvyšší čas, protože šlápnout do pedálů a vyrazit do kopců, do lesů, mezi louky a pole, prostě za krásnými místy, je úžasný relax od všednodenních povinností. Také letos vám pomůžeme zdolat některé vzdálenosti a popovezeme vás i s vaším kolem o nějaké ty kilometry dál, abyste mohli prozkoumat vzdálenější místa a vypravit se tam, kam byste třeba nedojeli.

Jako první můžete využít náš cyklobus z Prostějova na Drahanskou vrchovinu. V rámci linek IDSOK 432 a 434 začne jezdit každý víkend od 27. dubna. O pár dnů později, na státní svátek 1. května, vyjede na svou obvyklou trasu cyklobus ze Zlína do Bystřice pod Hostýnem, abyste se snadněji dostali do krásných Hostýnských vrchů. Autobus s vozíkem pro 22 kol bude jezdit každý víkend až do konce září, o prázdninách pojede linka IDZK 141 i ve všedních dnech.

Z Moravy, kde mají naše cyklobusové linky letos prvenství v provozu, se přesouváme do Plzeňského kraje, do Českého lesa, na Šumavu, ale i do Brd a na další místa v okolí. Cyklobusy v Plzeňském kraji vyjedou letos téměř všechny najednou, stane se tak 18. května. Většina z nich tak začne jezdit téměř o dva týdny dřív než v loňském roce a rozjedou se na všechny osvědčené trasy. Novinkou letošní sezóny jsou upravené spoje do Brd, kam vás místo linky IDPK 523 pohodlně i s kolem dovezeme pomocí linky 248 z Rokycan přes Hrádek, Mirošov nebo Borovno. V provozu bude i nová cyklobusová linka z Plzně přes Losinou a Spálené Poříčí s číslem 447. Milovníky lesů, kopců a vyhlídek bude i letos vozit oblíbená linka 651 z německého Furth im Wald přes Domažlice na vrch Čerchov a dál do Waldmünchen. Kromě obvyklého spojení na dominantu Chodska vyjede už i tradiční přeshraniční linka 982 směr Lam a Bodenmais.

Ve stejném termínu, tedy v půlce května, vyjede na svou trasu také cyklobus, který propojí na 131 kilometrů dlouhé trase Olomouc, Rýmařov, Ovčárnu, Karlovu Studánku, Zlaté Hory a Jeseník.

Po celý červen, červenec, srpen a září uděláme radost i dalším cyklistům. Do své už tradiční trasy vyjede i letos cyklobus až pro 40 kol z Přerova přes Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm na československou státní hranici do Bílé, Bumbálky. Ranní odjezd z Přerova zůstává beze změny v 7:30.

Kola vozí i naše vlaky a také letos platí, že na exponované rychlíky z Prahy přes Neratovice a Mladou Boleslav do Turnova, Železného Brodu a Tanvaldu nasazujeme vlaky, které dokážou převézt až padesátku kol.

Tak jako v loňské sezóně, i letos bude možné si do vybraných cyklobusů koupit jízdenku i místenku pro kolo předem přes náš e-shop. Na to je ale ještě chvíli čas, tak si zatím zkontrolujte kolo, ať ho máte na letošní sezónu v perfektním stavu a potrénujte ve svém okolí, protože už na konci dubna startujeme a zavezeme vás na delší výšlapy.