Arriva

Pokračujeme v přípravě autobusů pro Středočeský kraj, Kladensko má nové kloubáky

V naší kladenské flotile jde o první vozy značky MAN.

Sedm měsíců zbývá do chvíle, kdy po středních Čechách budou jezdit už jen červeno šedivé autobusy. Jak už určitě víte, Středočeský kraj a Praha vysoutěžili nové dopravce autobusových linek na příštích deset let a jednou z podmínek je jednotný vzhled a standard autobusů. Na to se už od loňského roku připravujeme, kdy autobusy „přebarvujeme“ a postupně nakupujeme nové. Po předchozích dodávkách standardních autobusů jsme teď rozšířili naši flotilu také o nové kloubové autobusy.

Pro linky na Kladensku, Hostivicku a Horoměřicku, kde se od prosince rozšíří počet spojů, na které budou nasazeny kapacitní autobusy, jsme nakoupili prvních devět „kloubáků“ MAN Lion´s City 18m. Další dvacítku těchto vozů máme pro letošek objednanou, stejně tak i různé vozy značek SOR nebo IVECO.

Kladenské kloubové autobusy splňují všechny požadavky systému PID, jsou klimatizované, bez schodů, s informačním systémem i se zásuvkami pro dobíjení elektroniky. Ve zdejší flotile zatím autobusy značky MAN nemáme, proto dojde i k rozšíření našeho zdejšího servisního zázemí.