Arriva

Mladoboleslavsko se zařadí do PID, čipové karty budou nefunkční

Start je 12. prosince. Stáhněte si informační brožuru s jízdními řády!

Po dlouhých přípravách se v neděli 12. prosince rozjedou naše autobusy na Mladoboleslavsku v systému Pražské integrované dopravy. Integrace bude i z několika hledisek zajímavá. Odstartuje už 25 minut po půlnoci prvním nočním spojem na lince 345 z Prahy do Liberce. Zajímavou novinkou je i první propojení linky PID na mezinárodní linku, o víkendech pojedeme z Prahy přes Liberec a Nové Město pod Smrkem až do polského lázeňského města Świeradów-Zdrój. Z Černého Mostu vyjede autobus jako linka 345, z Liberce pak v tarifu IDOL jako linka 630.

Nově se díky integraci celé oblasti objeví naše autobusy na námi dosud neprovozované lince z hlavního města do Liberce nebo Jičína. Naše autobusy se kvůli reorganizaci rozloučí po dlouhých desetiletích s řadou měst, obcí a vesniček v části území od Benátek nad Jizerou k Brandýsu nad Labem. 

V případě připomínek k jízdním řádům doporučujeme obrátit se na zástupce obcí s nimiž jsou jízdní řády dojednávány. Alternativně je možné oslovit organizaci IDSK podnety@idsk.cz, která z pověření Středočeského kraje integraci do systému PID připravuje.

Kromě nových linek a jízdních řádů na Vás čekají i jiné způsoby odbavení a jízdenky. K dispozici budou nejen ty pro jednotlivou jízdu, ale také časové, třeba na měsíc nebo čtvrt roku. Kompletní podrobnosti k jízdním řádům a odbavení naleznete na webových stránkách PID, zavolat můžete také na infolinku PID 234 704 560. Stáhněte si informační brožuru k integraci PID s jízdními řády! Tištěná brožura s jízdními řády bude k dispozici i v našich autobusech a v informačním centru v Mladé Boleslavi na autobusovém nádraží.

Kvůli jinému způsobu odbavení nebude možné od neděle 12. prosince zaplatit v našich autobusech na Mladoboleslavsku čipovou kartou Arrivy Střední Čechy, případně dříve vydanými kartami od firmy Transcentrum nebo i od Dopravního podniku Mladá Boleslav, Bus Line a ČSAD Liberec. Nové odbavovací zařízení čipové karty, které se používají přes 15 let, nenačte. Jízdenku v rámci PID ale zaplatíte stejně jednoduše jako v obchodě pípnutím platební kartou nebo třeba Lítačkou i v mobilu.

Kartu PID Lítačka je možné si vyřídit on-line nebo na příslušných pobočkách. V Mladé Boleslavi například na autobusovém nádraží v pokladně ČD.

Děkujeme za pochopení.