Arriva

Systém PID se rozšiřuje, v Mladé Boleslavi končí prodej našich čipovek

Integrované autobusy vyjedou v půlce června na Dobříšsku a Sedlčansku!

V neděli 13. června 2021 se část našich autobusů na Dobříšsku, Příbramsku a Sedlčansku rozjede nově v systému Pražské integrované dopravy namísto současného režimu. Na jednu jízdenku tak bude možné jezdit nejen naším autobusem, ale i vlakem, metrem, tramvají, přívozem nebo lanovkou na Petřín. Vybrané linky SID v těchto oblastech tedy budou zrušeny a nahradí je právě nové linky PID.

Při integraci bude zrušeno 21 linek současného systému SID a cestující se svezou 12 nově zavedenými autobusovými linkami Pražské integrované dopravy. Kromě nových, zrušených nebo přečíslovaných linek se změní i názvy některých zastávek v této oblasti. Popis připravovaných změn je na webu PID.  

V druhém pololetí tohoto roku budou do systému Pražské integrované dopravy zařazeny všechny autobusy na Mladoboleslavsku. Celý projekt je v přípravné fázi. Cestujícím se tak už pravděpodobně nevyplatí pořizovat si na několik málo měsíců čipovou kartu Arrivy Střední Čechy pro platbu jízdného. V našem informačním centru v Mladé Boleslavi tak těm, kteří ji i přesto budou na dojíždění chtít, doprodáme stávající čipové karty a další už do prodeje dávat nebudeme. V integrovaných linkách bude možné si za jízdenku pípnout jednoduše platební kartou stejně jako za nákup v obchodě, případně budou mít cestující možnost si vyřídit Lítačku.