Arriva

Novým majitelem skupiny Arriva se napříč Evropou stala společnost I Squared

Pro nás se nic nemění, pokračujeme v každodenním poskytování služeb.

Určitě jste několik posledních let slýchali a četli o plánu Deutsche Bahn prodat Arrivu. Tento maraton doběhl do cílové pásky a ve středu došlo k podpisu prodejní smlouvy mezi společnostmi Deutsche Bahn a I Squared, která se tak stává novým vlastníkem celé naší společnosti i dalších devíti Arriv v Evropě. 

Pro nás se nic nemění a pokračujeme v poskytování dohodnutých a zasmluvněných služeb, v zajištění obvyklého provozu a přípravě projektů, které jsou před námi i pod působením a vlivem nového vlastníka. Nezastavují se naše projekty na modernizaci vozového parku s cílem snižování emisí ve veřejné dopravě a soustředíme se také na zahájení provozu železniční linky P1 v Plzeňském kraji, připravujeme se na změny po soutěžích na dopravce ve Středočeském kraji i na převzetí části železničních výkonů na jižní Moravě.

Společnost I Squared je majitelem velkých infrastrukturních společností napříč celým světem, což přináší zajímavé výhody. Nový vlastník se zavázal poskytnout naší společnosti dlouhodobý kapitál na investice do rozvoje a zlepšování služeb. Cestující v našich autobusech a vlacích budou i nadále naší nejvyšší prioritou. Podrobnosti o celé transakci si můžete přečíst v tiskové zprávě.