Arriva

Na výšlap s kolem Vás odvezeme vlakem i cyklobusem

S kolem vás letos dovezeme až dvacítkou cyklobusů!

Ušetřit energii při šlapání do kopců, vyhnout se frekventovaným silnicím nebo se pohodlně dostat do krásných míst naší republiky. Prozkoumávat krásy naší země je zase o něco jednodušší.  Stejně jako v předchozích letech Vás i s kolem dovezeme třeba na Drahanskou vrchovinu, do Orlických, Železných a Krušných hor nebo do Českého lesa a na Šumavu. Kolo vám převezeme i v našem vlaku.

Naše autobusy přepravující kola totiž opět postupně vyjíždí na své trasy! Do začátku léta jezdí o víkendech, o prázdninách pak budeme Vaše kola v některých lokalitách vozit i v pracovních dnech.

   

Šumava, Český les, Plzeňsko

V Plzeňském kraji vozíme kola na vybraných linkách v cyklodržácích nebo cyklovlecích. Pohodlně se tak dostanete třeba na Modravu, Kvildu, Přimdu, do Kašperských Hor, projet můžete díky cyklobusům i celé Manětínsko, Sušicko, Tachovsko, Železnorudsko a další místa v kraji. Na linkách platí tarif IDPK a přeprava kola na 240 minut vyjde na 20 Kč, celodenní na 40 Kč. Spoje umožňující přepravu kol jsou označeny jeho symbolem. Stručná pravidla přepravy kol.

Už 24. dubna vyjíždí první tři víkendové cyklobusy v Plzeňském kraji, jsou to linky 251 Plzeň – Stříbro – Tachov – Lesná, Stará Knížecí Huť, 423 Plzeň – Spálené Poříčí – Rožmitál pod Třemšínem a 649 Plzeň – Horšovský Týn – Bělá nad Radbuzou – Přimda. Další cyklobusy začnou jezdit na začátku května a nejpozději v létě pak vyjedou všechny stejně jako v loňském roce. V sobotu 5. června vyjede letošní víkendová novinka, která nabídne přímé a rychlé spojení Domažlicka a Klatovska se Šumavou. Jde o cyklobus 981 Domažlice – Klatovy – Čachrov – Prášily – Kvilda.

   

Drahanská vrchovina, Olomoucko

Cyklobusem můžete i z Prostějova na Drahanskou vrchovinu. Vybrané víkendové spoje vozí kola až do konce září a jezdí v rámci autobusových linek 432 Prostějov – Protivanov – Boskovice a 434 Prostějov – Buková – Protivanov, označeny jsou symbolem kola. Na linkách platí tarif IDSOK, jízdenku s místenkou pro jízdní kolo si můžete koupit na našem webu nebo u řidiče. Spoje přepravující kola jsou označeny jeho symbolem.

   

Železné hory, Pardubicko

Pardubice a Chrudim spojuje cyklobus s krásnými místy Železných hor přes Seč, Hlinsko, Litomyšl nebo Nové Hrady do Poličky. Víkendové spoje jezdí a vozí kola od konce května až do konce září v rámci linky 555 Pardubice – Hlinsko – Litomyšl – Polička. V cyklovleku přepravíme až 40 kol, každé za jednotnou cenu 20 Kč a jízdenky se kupují podle tarifu IREDO. Z preventivních a hygienických důvodů si musí cestující zajistit nakládku a vykládku kola sami.

   

Krušné hory, Ústecko

Na 808 metrů vysokou Komáří vížku nebo až k hranici s Německem na vrcholky Krušných hor na Moldavu do průměrné nadmořské výšky 790 metrů Vás doveze cyklobus z Teplic. Vybrané spoje na linkách 484 Teplice – Krupka, Fojtovice493 Teplice – Dolní Moldava vozí až 20 kol od začátku května o víkendech, vybrané spoje i v pracovních dnech o prázdninách, označeny jsou symbolem kola. Na linkách platí tarif DÚK, za kolo zaplatíte jednotnou cenu 20 Kč a využít lze také jednodenní časovou jízdenku Elbe-Labe pro síť DÚK a VVO.

   

Brdy

Od soboty 5. června zajišťujeme v příbramské městské dopravě novou linku 5B a každý víkend až do konce září vozí turisty a cyklisty z Příbrami do Kozičína nebo Orlova za krásami a klidem Brd. V cyklodržáku převezeme maximálně šest kol. Do Příbrami můžete přijet naším rychlíkem na lince R26 od Prahy nebo Písku a po deváté a jedenácté hodině navazuje v zastávce před nádražím tato linka MHD směr nedotčené brdské lesy. Není potřeba přemýšlet o parkování, protože vás i s kolem odvezeme vlakem i autobusem. Platí tarif MHD Příbram.

   

Kolo převezeme i vlakem

Kolo je možné přepravit na určeném místě do vyčerpání kapacity také našimi vlaky. V sezoně posilujeme například rychlíky Praha – Tanvald nebo Praha – Rakovník o další vozy, které převezou větší počet kol. Poznáte je podle velkého symbolu kola u nástupních dveří. Ve vlacích platí tarif jednotlivých integrovaných systémů, podle našeho ceníku zaplatíte za přepravu kola 25 Kč. Pokud vyrážíte na cesty jako větší skupina, prosím, dejte nám vědět dostatečně předem a zavolejte naše zákaznické centrum 725 100 725.

   

Provoz cyklobusů bude letos opět závislý na aktuální epidemiologické situaci, může se proto změnit. Pro vyhledání spojení můžete využít vyhledavač spojení nebo se podívejte na stránky našich jednotlivých cyklobusů.