Arriva

Rozšíření možnosti nákupu časových kupónů v MHD Trutnov

Nově ho lze přiřadit i k IREDO kartě.

Na základě dohody mezi městem Trutnov, dopravcem ARRIVA VÝCHODNÍ ČECHY a organizátorem regionální dopravy v Královéhradeckém a Pardubickém kraji OREDO dochází k výraznému rozšíření možností nákupu časových kupónů v autobusech MHD Trutnov.

Vedle stávajícího doběhu dopravních karet OSNADO, a využívání bezkontaktních  bankovních karet, je s platností od 1. 3. 2020 možno zakoupit a přiřadit časový kupón MHD i k čipové kartě IREDO, se kterou bylo dosud možné pouze platit jednorázové jízdenky prostřednictvím elektronické peněženky.

První zaregistrování karty IREDO do e-shopu MHD Trutnov je nutné provést v Informační kanceláři (Nádražní ulice 189, 2. patro), veškeré další operace lze potom provádět v rámci uživatelského účtu z kteréhokoliv místa s přístupem k internetu.

Odbavení kupónu na kartě IREDO v autobusu je stejné jako u ostatních druhů karet, provádí se pouze při nástupu předními dveřmi na zařízení u řidiče. Na samoobslužných odbavovacích jednotkách u dalších dveří se odbavení neprovádí a vzhledem k tomu, že se jedná primárně o zařízení pro nákup jednorázových jízdenek, jsou na nich zobrazené informace o časových kupónech MHD prozatím omezené.