Arriva

Po 59 letech dojezdily autobusy na náměstí v Mnichově Hradišti, zastávky ožily fotkami

Podívejte se na několik starých fotek nebo nám je pošlete.

V neděli 11. října projel ve 21:57 kloubový autobus na lince z Mladé Boleslavi do Mimoně přes náměstí v Mnichově Hradišti. Za poslední roky tady zastavily statisíce spojů, které sem jezdí z velkých měst i malých vísek a cestující to brali jako obvyklou cestu. Tento spoj do Mimoně byl ale tím posledním, který projel touto zastávkou a po 59 letech uzavřel epochu autobusového nádraží na Masarykově náměstí , odkud jezdilo několik generací školáků, tisíce dospěláků i stovky řidičů autobusů. 

Označníky odjezdových stanovišť ale z náměstí zatím nezmizely a mají dočasně ještě jedno využití. Jízdní řády totiž nahradily fotky s důležitými momenty z historie Masarykova náměstí. K vidění je tady kromě starých snímků i jeho nadcházející nová podoba. Asi za měsíc dojde k odstranění označníků a dva z nich věnujeme mnichovohradišťské radnici pro využití v plánovaném muzeu Liazu, který je s městem neodmyslitelně spjatý.

Kvůli revitalizaci náměstí našly autobusy už loni v prosinci nové místo u vlakového nádraží, kde vyrostl dopravní terminál. Z centra města ale autobusy nezmizí, dál budou zastavovat u polikliniky a u náměstí se teď dokončují nové zastávky na hlavní silnici do Turnova, v provozu by měly být v půlce listopadu.

Pokud do Mnichova Hradiště jezdíte, zajděte se podívat na náměstí bez autobusů a prohlédněte si fotky. Jestli máte zajímavou fotku s provozem autobusů na tomto místě, pošlete nám ji na info.mb@arriva.cz, rádi ji ukážeme i ostatním.