Arriva

V neděli 3. března se mění některé jízdní řády, na Olomoucku bude i levnější tarif

Výrazně posilujeme Arriva Express Brno - Prostějov - Olomouc!

První březnová neděle je napříč republikou ve znamení změn jízdních řádů, jsou ale drobnějšího charakteru, než jak bývá obvyklé v prosinci. Dopravci a organizátoři dopravy se snaží vyhovět podnětům obcí, škol, podniků, ale i samotných cestujících, aby byly spoje ještě víc vyhovující.

My v Arrivě výrazně posilujeme náš Arriva Express na trase Brno – Prostějov – Olomouc, kterým jezdí stále více cestujících. Nové spoje pojedou po celý týden, nejvíc posil je ale v pondělí, ve čtvrtek, v pátek a v neděli. Všechny tři tyto linky nám dělají radost, protože cestujících jezdí víc a víc a je to určitě díky našim komfortním blankytně modrým autobusům, které jsem loni pro provoz expresních spojení nakoupili.

V rámci Pražské integrované dopravy ve středních Čechách jsou největší změny na Čáslavsku a Kutnohorsku. Po prosincových změnách došlo k jejich vyhodnocení, a tak mají jízdní řády linek 782, 783 a 784 v oblasti Kutné Hory, Čáslavi, obcí Žehušice, Vrdy, Horky nebo Bernardov na základě požadavků obcí víc změn. Úpravu má také ranní školní spoj na lince 776 v okolí Zruče nad Sázavou, kde v Chabeřicích obslouží autobus místní část Holšice a zároveň vzniká nová zastávka přímo v Chabeřicích na návsi, což školáci určitě ocení.

Nový datum platnost od 3. března bude mít většina jízdních řádů na Mladoboleslavsku. Jde ale o změnu velmi nepatrnou. Mění se jen datum pro omezení provozu některých spojů, které nejezdí během celozávodní dovolené ve Škodě Auto. Po informaci automobilky nebudou v provozu od 7. do 20. července, původně byl uveden jiný termín.

Drobné změny kvůli školákům jsou také na Berounsku na linkách PID 548 a 643, na Příbramsku je čekejte spíš u dopoledních spojů v okolí obce Láz nebo na Rožmitálsku. Ve Voticích začnou naše linky 451, 519, 532 a 556 zastavovat v nové stanici Votice, koupaliště. Kladensko hlásí změny odjezdových časů u některých spojů na linkách 322 a 324 do Prahy a upraven je třeba rozsah odpoledních spojů na lince 627 Smečno – Ledce – Slaný.

V Plzeňském kraji jsou upraveny například jízdní řády linek 223, 233, 234, 236, 237, které nebudou o prázdninách zajíždět do zastávky Radnice, ZŠ. Drobné změny jsou také na Tachovsku a představuje je třeba nová zastávka Bor, Vysočany, CPI Park Mlýnec na lince 745. Víc zastávek v Tachově má pak linka 751, která ho spojuje s Rozvadovem nebo 752 z Milířů. Posílené odpolední spoje odvezou školáky na lince 946 mezi obcemi Kolinec a Boříkovy.

S drobnými posuny odjezdových časů je od neděle 3. března potřeba počítat u některých linek v Olomouckém kraji, například v okolí Jeseníku na linkách 115, 120, 125, 126 nebo na Prostějovsku. Linka 245 z Mohelnice do Vranové Lhoty je prodloužena o zastávku dál do Vranové, kam dojedou vybrané spoje. V Olomouckém kraji začne se změnami v jízdních řádech platit ještě zajímavá novinka v podobě nové zóny 710, která zlevní cesty do Olomouce. Pokud cestující nepřestupují na olomouckou MHD, mohou si zakoupit jízdenku do nepřestupní zóny 710 a ušetřit tak. Například cestující z Přerova do Olomouce platí 57 korun, s nepřestupní zónou 710 zaplatí jen 46. Obdobně zaplatí méně i další skupiny cestujících jako jsou žáci a studenti a levnější budou i časové jízdenky.

Změny v jízdních řádech jsou také na našich linkách ve Zlínském kraji. Přímo ve Zlíně bude zprovozněna zastávka Zimní stadion, kde zastaví i naše linky 180, 480 a 532.

Velmi drobné úpravy hlásí linky MHD Třinec 701, 706, 707, 712, 716, vybrané spoje mají v rozmezí pěti minut změněn odjezd z výchozí zastávky.

Řadu jízdních řádů už začínají ovlivňovat uzavírky silnic, informace zveřejňujeme na našem webu.