Arriva

Cestující v MHD Třinec vozí nové autobusy, jezdí podle upravených jízdních řádů

Sedadla jsou v zelené barvě, podlaha a obložení v dekoru dřeva!

Cestující v městské dopravě pětatřicetitisícového Třince vozí nové autobusy. Pro provoz městské dopravy jsme nakoupili nízkopodlažní a klimatizované městské autobusy s označením SOR NS 12, které doplňují deset stávajících elektrobusů Škoda Perun.

Celá flotila MHD Třinec je bezbariérová, snadný výstup i nástup do autobusů tak ocení každý cestující, stejně tak i jejich klimatizovaný interiér.

Interiér nových autobusů je převážně zelený, v této barvě jsou sedadla, podlaha a část obložení je v dekoru dřeva, podhledy jsou bílé, což působí příjemně domácky, čistě a svěže. Sedačky jsou navíc v antibakteriální úpravě a voděodolné. Ve vozech se bude v zimních i horkých měsících lépe udržovat optimální teplota, protože dveře se budou otevírat jen v případě požadavku cestujících a zabrání se tak zbytečným tepelným ztrátám. U středních dveří je navíc manuální výklopná plošina pro cestující na invalidním vozíku.

Od nového roku platí i několik změn v jízdních řádech městské dopravy v Třinci. Místo 17 linek jich bude jezdit jen 16, protože 717 je sloučena pod linku 701 do jedné trasy. Linka 708 jede v kratší trase Lyžbice, Kamionka – Železniční stanice. Na jiných linkách jde jen o drobné změny, vybrané spoje pojedou o něco dříve nebo později.