Arriva

Třinecké budou vozit nové autobusy, od ledna podle nových jízdních řádů

Nové autobusy vyjedou na linky MHD ještě do konce roku!

Cestující městskou dopravou v Třinci odvezou na nádraží, k nemocnici, na magistrát nebo do průmyslové zóny kromě našich elektrobusů i nové bílo černo zelené autobusy. Nakoupili jsme vozy s označením SOR NS 12, které vyjedou do ulic města a blízkého okolí ještě do konce roku. Až sto lidí, kteří mohou autobusem cestovat, využije snadný nástup i výstup, protože všechny vozy jsou v celé své délce nízkopodlažní. Cestující ocení i klimatizovaný interiér, což je pro nás už obvyklý standard, v jakém autobusy nakupujeme.

Po vstupu do autobusu zaujmou zelená sedadla a hlavně podlaha v dekoru dřeva, která působí velmi příjemně, čistě a domácky. Sedačky jsou navíc v antibakteriální úpravě a voděodolné. Ve vozech se bude v zimních i horkých měsících lépe udržovat optimální teplota, protože dveře se budou otevírat jen v případě požadavku cestujících a zabrání se tak zbytečným tepelným ztrátám. U středních dveří je navíc manuální výklopná plošina pro cestující na invalidním vozíku.

Řidič bude sedět v pohodlné sedačce ISRI s vyhříváním a loketními opěrkami, přístrojová deska je nastavitelná ve dvou osách a klimatizovaná kabina nabízí množství míst pro uložení věcí šoféra. Hlavní světlomety vozu jsou v provedení LED a mají tak lepší svítivost. 12metrový autobus SOR NS 12 pohání naftový řadový šestiválec Iveco Tector s výkonem 210 kW. Vozidlo je v městském provedení s automatickou šestistupňovou převodovku ZF s voličem jednotlivých stupňů pro zablokování jednotlivého převodového stupně v zimních měsících nebo v prudkých stoupáních.

Nový rok přinese i několik změn do jízdních řádů městské dopravy v Třinci. Místo 17 linek jich bude jezdit jen 16, protože 717 se sloučí pod linku 701 do jedné trasy. 708 pojede v kratší trase Lyžbice, Kamionka – Železniční stanice. Na jiných linkách jde o změny drobné, vybrané spoje pojedou o něco dříve nebo později.