Arriva

Arriva Expressem na dny otevřených dveří Zámeckých sadů Chrámce ve Středohoří

Mezi hlavním městem a Chrámci můžete využít pěti spojů.

V neděli 18. června a ve čtvrtek 22. června pořádají v Zámeckých sadech Chrámce v Českém středohoří dny otevřených dveří. Se změnou jízdních řádů jsme na Arriva Expressu z Prahy přes Most do Litvínova přidali zastávku Skršín, Chrámce u tohoto zajímavého místa. Teď je tedy ideální příležitost Arriva Express k dopravě využít.

Pokud na dny otevřených dveří míříte, chcete si prohlédnout unikátní lihovar se sklepením a zjistit víc o zdejších sadech, kde je hlavním druhem pěstovaného ovoce hruška, můžete využít i našich pravidelných spojů Arriva Expressu, 18. a 22. června odjíždí z autobusového terminálu Praha, Nádraží Holešovice v 10:45 a 12:45, na místě jste za hodinu a čtvrt. Zpět z Chrámců od zámeckých sadů do hlavního města odjíždí naše autobusy v 15:13, 16:13 a 18:13. Jízdenku si můžete koupit za výhodnou cenu v našem e-shopu.

Zámecké sady Chrámce jsou rodinným podnikem, který ekologicky hospodaří v Chráněné krajinné oblasti České Středohoří už od roku 1997 a farma se snaží také o popularizaci šetrného přístupu k přírodě a prostředí. Celková plocha sadů je asi 95 ha, na téměř dvou hektarech jsou vinice a dalších sedm je trvalých travních porostů. A vedle ovocnářské výroby se rodinná farma věnuje i chovu ovcí kvůli vypásání sadů vysokokmenů. Na pozemcích farmy proběhl botanický a entomologický průzkum, který zdokladoval výskyt skupin kriticky ohrožených druhů a druhů uvedených v Červené knize. Během krátké doby se vytvořila v sadech biologická rovnováha mezi predátory a škůdci.

Užijte si dny otevřených dveří.