Arriva

Další ArRevue ukazuje elektrickou Arrivu a posadilo Amazonku za volant autobusu

Vybavíte si, jak se zdraví řidiči autobusů? Prozkoumali jsme to!

Ať chceme nebo ne, před vánočními svátky a koncem roku máme často víc práce, než bychom si přáli. Hoďte alespoň na chvíli starosti a povinnosti za hlavu, udělejte si na hodinu pauzu a přečtěte si nové číslo našeho časopisu ArRevue. Jako tradičně je plné zajímavých informací nejen z dopravní branže. 

Hlavním tématem dalšího vydání ArRevue je elektrická Arriva. S rozjezdem RegioPanterů v Plzeňském kraji vstupujeme do nové elektrické éry, říkáme tomu teď, že v Arrivě to jiskří. Rozepsali jsme se také o našem velkém projektu elektrizace MHD Kladno, protože v příštím roce tady pod naší hlavičkou vyjedou mimo jiné i první kloubové elektrobusy v republice. Víc prozrazovat nebudeme, přečtěte si podrobnosti v našem ArRevue a dočtete se i zajímavosti o elektrobusech v celé Arrivě. Který z nich je veterán, který rekordman na ujeté kilometry a který je třeba nováčkem? 

Obstojí kamioňák za volantem autobusu? Musí si jinak najíždět? Takových otázek je hodně a proto jsme vytáhli nejznámější českou kamioňačku Amazonku za volant našeho autobusu. V ArRevue si tak můžete přečíst velmi zajímavý rozhovor s nejznámější českou kamioňačkou a youtuberkou Radkou Balousovou alias Amazonkou Truck, která se posadila za volant našeho nového autobusu Iveco Crossway LE - a přiznala se, že řízení autobusu bylo jejím snem!

ArRevue přináší ještě jeden zajímavý rozhovor. Vyzpovídali jsme pana Zdeňka Šponara, ředitele společnosti IDSK, která má na starosti středočeskou objednávku v rámci Pražské integrované dopravy. Jaké jsou dopravní plány ve Středočeském kraji a jak složitá bude cesta k bezhotovostnímu odbavení v PID? 

Ahój! Čus, čus! Zdar! Vybavíte si ze svých cest autobusem, jak se zdraví řidiči, když se míjejí na silnici? Určitě ano. V ArRevue jsme proto udělali malou sondu do fenoménu zdravení se mezi řidiči autobusů. Dalším zajímavým tématem jsou potížisté, kteří mohou být i na palubě vlaku a autobusu. Jak se s někým takovým vypořádat, zašli jsme se zeptat psychologa, který zároveň radí, jak si zachovat čistou hlavu. 

Vánoce se kvapem blíží a jako každý rok jim bude kralovat na našich stolech i bramborový salát. Co rodina, to recept, co člověk, to jiná chuť. Třeba Vás zaujme a inspiruje, jak bramborový salát připravují lidé z Arrivy. 

Tak se pohodlně usaďte a přečtěte si naše nové číslo časopisu ArRevue!