Arriva

Arriva Expressem Praha - Litvínov blíž k letišti, v Teplicích máme nový předprodej

Flotila našich nových Scanií bez zpětných zrcátek je kompletní.

Pro cestující v Arriva Expressech na všech třech linkách máme tři zajímavé zprávy.

Od srpna jsme začali na tři naše linky Arriva Expressů v Čechách i na Moravě postupně nasazovat prémiové blankytně modré autobusy. V našich českých i moravských depech máme kompletní flotilu těchto autobusů pro Arriva Expressy. A nejsou ledajaké, mají například i technickou vymoženost, která se v Česku zatím u jiného dopravce neobjevila. Autobusy nemají klasická zpětná zrcátka, ale zrcátka digitální, což jsou kamery a řidiči se orientují pohledem do monitorů, díky čemuž mají větší manévrovací prostor, protože vidí větší prostor okolo vozu.

Autobus s označením Irizar I6s Efficient je jedním z nejmodernějších vozů se zaměřením na co nejnižší spotřebu paliva. Té se dosáhne pomocí úsporného moderního motoru nebo tvarováním vozu a nahrazením tradičních zpětných zrcátek digitálnímu kamerami, což podle výrobce snižuje aerodynamický odpor vozidla až o třetinu. Autobus je navíc oproti předchozím generacím těchto vozidel lehčí asi o 750 kilogramů, protože je vyroben z většího podílu vysokopevnostní oceli a kompozitních materiálů, což je další dílek do úsporné a ekologické skládačky. 

Se zajímavými a dobrými zprávami nekončíme. Vyslyšeli jsme přání cestujících z Arriva Expressu na trase Praha – Most – Litvínov a všechny spoje zastavují v hlavním městě v zastávce Navigátorů v Evropské ulici. Tím vznikl jednoduchý přestup na letištní linku 119, čímž se výrazně zkrátí cesta na letiště. 

V Teplicích měníme místo pro prodej jízdenek na Arriva Express. Jízdenky jsou nově k nákupu ve VisitTeplice, což asi 200 metrů od zastávky na Benešově náměstí. Přesná adresa prodejního místa je Krupská 346/2, Teplice. Jízdenky s místenkami si můžete rezervovat online v našem e-shopu, koupit si ji můžete i pomocí aplikace ARRIVA CZ, na portálu AMSBUS, u partnerských prodejců nebo přímo u řidiče i za pomoci platební karty.