Arriva

Kromě vlaků posíláme pro Ukrajince také autobusy, vezeme i rodiny zaměstnanců

Autobusy jedou na trase Vyšné Nemecké - Praha.

Do Ukrajinského Čopu jsme minulou neděli po půl jedenácté dopoledne přivezli ve spolupráci se společnostmi Gepard Express a ZSSK humanitární pomoc z Česka. Při cestě zpět jsme do bezpečí naší republiky přivezli na pět stovek Ukrajinců, kteří prchali ze své země. Naše elektrická lokomotiva Bobina je od té doby v čele dalších vlaků, které míří pro potřebné.

V Arrivě pracuje na 150 Ukrajinců a vozí cestující na řadě linek pravidelně do svých cílů. Někteří z nich se vydali zpět do své země, jiní u nás ale zůstávají. Všem jsme ihned po vypuknutí konfliktu nabídli veškerou možnou součinnost a pomoc, aby se k nám dostali jejich manželky a děti a mohli být v této nelehké době pohromadě a v bezpečí.

Kromě vlaků proto posíláme na pomoc i autobusy. Ve spolupráci se Středočeským krajem a organizacemi Člověk v tísni nebo Maltézská pomoc vozíme Ukrajince z Vyšného Nemeckého do Prahy. Autobusy vypravíme i v dalších dnech.

Pro všechny Ukrajince, i naše kolegy a jejich rodiny, je velmi důležitá také psychická podpora. Prosím, pamatujte na to a podpořte je třeba i laskavým slovem a úsměvem.

Děkujeme za Vaši podporu.