Arriva

Od května se mění jízdné v příbramské MHD, časovky a čipovky jsou výhodnější

Město dál zachovává maximální výhody pro pravidelné cestující.

Po dlouhých jedenácti letech se na základě rozhodnutí příbramské radnice mění od pondělí 1. května ceny jízdného ve zdejší MHD.

Nově je cena jízdenka pro jednotlivou jízdu u osob od 15 do 60 let stanovena na 18 Kč při platbě v hotovosti nebo bankovní kartou u řidiče. V případě platby čipovou kartou zaplatí cestující 14 Kč. Dosud cestující platili 12 korun hotově a desetikorunu čipovou kartou. U dětí od 6 do 15 let a osob nad 60 let se jízdné při platbě v hotovosti mění ze 6 na 9 a při platbě čipovou kartou jízdné vyjde nově na 7 Kč. Nově nastavená cena jízdného bude i nadále nižší než v autobusech PID.

Město se ale dál snaží zachovat maximální výhodu pro cestující, kteří využívají čipové karty a měsíční jízdenky a jezdí často a pravidelně. Ceny měsíčních jízdenek se zvyšují ze stávajících 300 Kč na 340 Kč u jízdenek pro osoby nad 15 let věku a ze 150 na 170 korun u měsíčních jízdenek žákovských, studentských a seniorských.

Bezplatné jízdné zůstává zachováno pro děti do šesti let, pro držitele průkazu ZTP a ZTP/P, pro dětské kočárky s dítětem a jednoho průvodce nebo občany města Příbram nad 70 let při odbavení čipovou kartou a dalších osob uvedených v seznamu tarifních podmínek MHD Příbram.

Časové jízdenky a čipové karty si můžete vyřídit v naší informační kanceláři na autobusovém nádraží. Otevřeno je každý všední den od 6:30 do 19:00, o víkendech je kancelář k dispozici od půl deváté. Telefon 318 621 964.