Arriva

Videa Ze života průvodčí s úsměvem i kontroverzí představí zákulisí našich vlaků

Představujeme Vám naši průvodčí Lenku z linky R22.

Pokud pojedete naším vlakem na lince R22 mezi Kolínem a Šluknovem, jednou z průvodčích, která vám „štípne lístek“, může být i Lenka Cerhová. Usměvavá blondýnka, která se vyučila cukrářkou, byla dráhou nepolíbená, přesto si tuto profesi zamilovala.

Možná jste i vy zachytili její videa na sociálních sítích. Nás oslovila, protože je vtipná, nebere si servítky, o životě průvodčí něco ví, a to byl tedy jen malý krůček k tomu, abychom si plácli a začali společně tvořit zajímavá videa. Rozdělili jsme je na tři rubriky – Arriva Backstage, kde budeme ukazovat zákulisí našich vlaků, v Léninu desateru se zaměříme na nešvary, které nás všechny trápí a S Léňou na tripu vám předáme tipy, kam můžete jet naším vlakem na výlet nebo zajímavá místa. Všechna videa vám vykouzlí úsměv na rtech, některá i povzdech, protože budou provokativní, ale vždycky zobrazující realitu, která ke kolejím, cestujícím a našim zaměstnancům prostě patří.

Průvodčí Lenka přišla do Arrivy až na svůj druhý pokus. Dlouho o práci na dráze přemýšlela, rozmýšlela se už při rozjezdu první vlny našich rychlíků, ale nakonec se odhodlala až ve chvíli, kdy jsme vyjeli s rychlíky na trase z Liberce do Pardubic a Ústí nad Labem. Jak sama říká, mělo tomu tak být: „Začátky byly sice těžké, chtěla jsem s tím i seknout, protože vlak jsem znala jen jako cestující“. Lenka má ale silnou vůli a sama na sebe vysoké nároky, nevzdala se a po pár týdnech se ve vlaku cítila jako doma. “Lidé se chtějí bavit, zasmát se a díky nim jsem pochopila, že bych prostřednictvím videí mohla jednoduše předávat řadu informací z profese průvodčí a motivovat ty, kteří o toto zaměstnání stojí“, vysvětluje Lenka.

Kromě vlaků se Lenka cítí jako ryba ve vodě i v osobním rozvoji, který ji motivuje k tomu, aby pomocí videí snadněji předávala myšlenky, jak je možné se nad určité situace povznést, jak je řešit, nebrat si je osobně a užívat si i jízdu na kolejích společně s cestujícími a kolegy. „Natočila jsem pár videí, lidem se líbila a chtěli další, neváhala se a točím a točím další příspěvky. Líbí se mi, že i prostřednictvím sociálních sítí můžu předávat motivaci dál“. A když si v komentářích přečte: „To jsem potřebovala slyšet, tvoje rada mi pomohla“, je nadšená a má chuť natáčet další videa.

Sledujte nás na Facebooku, InstagramuTikToku s Lenčinými videi.