Arriva

Prázdniny přináší tradiční úpravu provozu, v některých oblastech i s drobnými změnami

Nejedou školní spoje, na turistických linkách ale provoz posilujeme!

Léto dostává tu správnou náladu, začínají prázdniny! Během července a srpna proto jezdí už tradičně naše autobusy a vlaky podle prázdninového jízdního řádu. Nejedou tak hlavně spoje, které obvykle vozí školáky. Obvyklé cesty může změnit hned i první prázdninový týden, protože ve středu 5. a ve čtvrtek 6. července jsou podle kalendáře státní svátky a v provozu tak budou jen víkendové spoje. Cyklobusy a turistické linky jedou naopak v plném provozu. Aby vám žádný spoj neujel, je lepší si zaběhnuté cesty autobusem i vlakem ověřit ve vyhledavači spojení.  

Prázdniny ale někde začínají i dlouhodobými výlukami nebo drobnými změnami v jízdních řádech. Od soboty 1. července nejedou naše rychlíky z Prahy do Kladna a místo vlaků vypravíme kvůli výluce náhradní autobusy. Toto omezení skončí až 21. července. Během prvních deseti prázdninových dnů je potřeba počítat i s výlukou mezi Pardubicemi a Hradcem Králové.

Prázdninový jízdní řád se tradičně nevyhne ani kladenské MHD. Linky 601 ž 606 pojedou po celé léto v rozsahu víkendového provozu. A linkám 608, 614 a 616 se mění název konečné zastávky U masokombinátu na Belgická. Zajímavou novinkou je prodloužení noční příměstské linky PID 954 z pražského Vítězného náměstí do Holubic, o víkendových nocích pojede až do Kralup nad Vltavou.

Se změnami počítejte také na linkách PID 801 a 802 Kutné Hoře. Všechny víkendové spoje se z linky 801 přesouvají na 802 a pojedou tak přes historické centrum a okolo městského nádraží.

V Plzeňském kraji vyjedou všechny cyklobusy a také nová turistická linka IDPK 983 z Železné Rudy k lanovce na Velký Javor. Od 1. července je nutné počítat s úpravou cen jízdenek v některých relacích na lince IDPK 323 Plzeň – Karlovy Vary.

Pokud se chystáte na výlet ve skupině, dejte nám  alespoň pět dnů před odjezdem vědět, ať můžeme reagovat. Pro přepravu vlakem stačí jednoduše vyplnit náš formulář a rezervaci obratem zpracujeme. 

Na Zákaznické centrum Arrivy nám napište na info@arriva.cz nebo zavolejte 725 100 725 i v případě, že chcete cestovat autobusem, abychom o Vás věděli a případně Vám poradili. Určitě dejte vědět i o své cestě, pokud cestujete vlakem s invalidním vozíkem.

Přejeme vám klidné léto, ať už budete u českého rybníka, u moře, na horách nebo si bude jen tak číst pěknou knížku a relaxovat. Těšíme se na vás v našich autobusech i vlacích.