Arriva

Dalším ArRevue vás provedou naše řidičky a poznáte třeba i lásku z kolejí

Přečtete si příběh o velké pomoci nebo o historii odbavovací techniky!

Máme pro vás další, tentokrát už třetí letošní vydání našeho časopisu ArRevue, které je opět plné zajímavých příběhů a informací z Arrivy.

Tentokrát jsme hlavní téma zaměřili na naše ženy řidičky, které za volat rozhodně patří. Řízení autobusu je mnohými poněkud stereotypně vnímáno jako mužská práce. Opak je ale pravdou. Čím dál větší počet žen usedá za volant městských a meziměstských autobusů. Proto vyzýváme i naše čtenářky, pojďte řídit náš autobus, vše vás rádi naučíme! 

Přinášíme také příběh kolegy Tomáše Hříbka, jehož dům v létě postihlo ničivé tornádo. Okamžitě jsme podali pomocnou ruku a uspořádali sbírku, při které se zvedla velká solidarita. Nejenže naši zaměstnanci pomohli finančně, ale řada kolegů dokonce přijela pomoci s obrovskou porcí práce přímo na Tomášově domě. Ve sbírce se nakonec vybral necelý milion korun, které Tomášovi a jeho rodině pomohly vrátit se k běžnému životu.

Výčet zajímavých příběhů pokračuje třeba tím, že na Ostravsku řídí naše RTO pan zubař a s láskou se o tuto legendu stará. A když jsme u lásky, představíme vám dvojici, která svou lásku našla na kolejích.

Odhalíme také historii odbavovacích strojků. Zjistili jsme, jaké všechny údaje se vytiskly po otočení kličkou na jízdenku, kterou řidič jako takový obyčejný malý bílý papírek předal cestujícímu. Je až neuvěřitelné, kam se doba posunula od kouzelných strojků s kličkou k dnešním moderním elektronickým zařízením.

Nezapomněli jsme nahlédnout ani pod pokličku k našemu nejvyššímu vedení. Podařilo se nám zastihnout a vyzpovídat Jiřího Nálevku, obchodního ředitele Arriva Transport ČR a ředitele Arriva vlaky. 

Tak neváhejte a přečtěte si další číslo našeho ArRevue.