Arriva

Náš řidič ochránil sebe i cestující Arriva Expressu před nebezpečným útočníkem

Za statečný čin jsme ho ocenili a má naše uznání!

Na prvního máje odpoledne nastupovali cestující na autobusovém nádraží v pražských Holešovicích do Arriva Expressu, který měl za pár minut vyjet do Mostu a Litvínova. Všechno probíhalo jako obvykle. Jedna jízdenka placená v hotovosti, následuje jízdenka koupená přes naši aplikaci, nastupuje další cestující a zdraví se s řidičem, další cestující, další jízdenka, až najednou nastoupil do autobusu agresivní cizinec. Obvyklá rutina s nastupováním, prodejem a kontrolou jízdenek se rázem proměnila o 180 stupňů v nebezpečnou situaci. 

Agresivního muže proto náš řidič pan Miloš Šandera z modrého autobusu v klidu a slušně vykázal. To bohužel vyvolalo mužovu další agresi, při níž použil nůž. Řidič proto nezaváhal ani vteřinu a rychle se útočníkovi postavil. S odvahou a chladnou hlavou zvládl obtížnou a nebezpečnou situaci, čímž ochránil nejen sebe, ale také všechny cestující v našem Arriva Expressu. Jeho rychlá reakce a rozhodnost tak zabránila neštěstí. Poté, co zpacifikoval útočníka, zavolal na 158, aby zajistil tolik potřebné bezpečí a klid pomocí strážníků.

Rozhodli jsme se takové jednání, odvahu a nebojíme se říct hrdinský čin, ocenit. Petr Havlík, obchodní ředitel Arrivy City, mu osobně poděkoval se slovy vděčnosti a obdivu. Jsme bez přehánění pyšní na naše zaměstnance, kteří se denně starají, aby byli cestující v bezpečí a mohli pohodlně a bezpečně cestovat do svého cíle.

Ještě jednou děkujeme!