Arriva

Arriva Expressy nebo Než vyjede vlak, to jsou velká témata dalšího našeho ArRevue

V jednom z rozhovorů jsme vyzpovídali paní ředitelku POVEDu.

Léto a čas prázdnin a dovolených klepe na dveře. Ještě než se na ně všichni vydáme, připravili jsme další číslo našeho ArRevue. Snažili jsme se vybrat řadu zajímavých témat z Arrivy, mluvit se zajímavými lidmi a zpracovat zajímavé fotografie a informace. Co zajímavého vám ke čtení před létem přinášíme? 

V hlavním tématu jsme se podívali pod pokličku našich Arriva Expressů, které jezdí na dvou linkách z Prahy na sever Čech a mezi Brnem a Olomoucí. Co stojí za jejich úspěchem, když Arriva Expressy na lince do Teplic obstály v té nejtěžší zkoušce, protože na stejnou trasu vstoupili hned dva konkurenti najednou? A jaké jsou plány do budoucna? Prozradíme!

U zajímavých otázek jsme zůstali i u dvou rozhovorů. První je s paní Zdeňkou Kmochovou, ředitelkou společnosti POVED, která organizuje dopravu v Plzeňském kraji a říká slova, která nás těší a zavazují. Ve velkém rozhovoru bilancuje naši spolupráci za poslední roky i proměnu dopravy v Plzeňském kraji, kdy si byli vědomi, že nesmí dělat revoluci a musí zachovat, na co jsou cestující zvyklí. Druhý velký rozhovor je s panem Patrikem Kotasem, kterého fanouškům dopravy netřeba dlouze představovat. Jeho jméno je spojeno třeba se stavbami stanic metra, tramvajemi, ale i nejnovějšími autobusy značky SOR. Zeptali jsme se, jaký autobus jako malý kluk obdivoval a jestli ho to inspirovalo v jeho práci. Mluvili jsme také s jedním z našich strojvedoucích nebo průvodčí Lenkou Cerhovou, která se stala naší tváří na sociální síti TikTok. Prozradí třeba to, jak se na palubě vlaku dostala až k natáčení videí. 

Po celé republice startuje provoz stále oblíbenějších cyklobusů, nezapomněli jsme proto před letní sezonou na jejich sumář těch, které provozujeme, a až budete brázdit na kole nebo pěšky krásná místa České republiky, vhod vám určitě přijdou i tipy na dobré jídlo. Vyzkoušeli jsme totiž řadu míst, kam vás mohou dovézt naše vlaky a zjistili, kde by vám mohlo chutnat. 

Nejen o tom je další číslo našeho ArRevue, tak honem do čtení!