Arriva

Darovali jsme jako humanitární pomoc dva autobusy do ukrajinského Dnipru

Dnipro Electrotransport má od nás dva městské autobusy.

Dva nízkopodlažní autobusy SOR NB 12 z našeho vozového parku odjely ve čtvrtek 30. března jako humanitární pomoc na Ukrajinu. Poslouží k přepravě cestujících v téměř milionovém městě Dnipro.

Před koncem loňského roku jsme se zkontaktovali s českým velvyslanectvím na Ukrajině a nabídli jsme humanitární pomoc v podobě našich nevyužitých autobusů, které by mohly pomoci s přepravou cestujících v ukrajinských městech. Zástupci Dnipro Electrotransport si vybrali dva nízkopodlažní autobusy v městském provedení, které už nepotřebujeme. Jsou to sice starší vozy, ale v dobrém technickém stavu a tak mohou ještě posloužit tam, kde je to potřeba.

Autobusy jako humanitární pomoc odvezli na trase dlouhé přes 650 kilometrů řidiči Arrivy z chrudimského depa přes Ostravu a Polsko na ukrajinský hraniční přechod Krakivets. Tady si vozy, které původně sloužily v MHD Chrudim a Třinec, převzali zástupci Charity Fund Taps, nejvýznamnější charitativní organizace v Dnipru, ta je předá místnímu dopravci Dnipro Electrotransport.

Doufáme, že naše autobusy udělají v Dnipru dobrou službu při přepravě cestujících po městě. Se všemi stranami této spolupráce zůstáváme v kontaktu pro možnou další humanitární pomoc v podobě autobusů, které můžeme nabídnout.